-
Zveřejnil:
Martin Novotný - Komentáře: 0
Je sezona řepy a tak jsem se rozhodl připravit další variaci na dříve zveřejněný tataráček. Řepu doporučuji ugrilovat dne předem a nechat ji přirozeně vychladnout. Druhý den pak jen stačí mít připravené všechny suroviny a vlastní příprava je pak otázkou 10-15 minut. Doporučuji následně nechat tataráček 2-3 hodiny proležet v chladničce. Dobrou chuť!
Počet porcí:
4
porce
Ingredience:
Množství | Jednotky | Název | Poznámka |
---|---|---|---|
6 | kus | červená řepa | 2 hodiny grilovaná na 200°C, vychlazená, nakrájená na malé kostičky |
1 | kus | červená cibule | nakrájená na malé kostičky |
2 | polévková lžíce | kapary | zcezené, větší nakrájet na malé kousky |
4 | kus | sterilované okurky | nakrájená na malé kostičky |
2 | polévková lžíce | bílý jogurt | |
1 | polévková lžíce | balsamico ocet | |
1 | polévková lžíce | extra panenský olivový olej | |
1 | polévková lžíce | sojová omáčka | |
2 | polévková lžíce | dijonská hořčice | |
sůl | |||
čerstvě mletý pepř | |||
10 | dekagram | láska |
Postup přípravy:
Ugrilovanou vychladlou řepu oloupeme, nakrájíme na malé kostičky, přidáme kapary (ty velké nakrájíme na velikost kostiček řepy), červenou cibuli, okurky, řádně "na sucho" promícháme, přidáme všechny tekuté suroviny, opět promícháme a na závěr dochutíme solí a pepřem. Necháme 2-3 hodiny vychladnout a proležet a následně podáváme s opečeným chlebem.
Doba na přípravu:
15
Doba vaření:
120
Kategorie receptu:
Zdroj:
vlastní variace
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.