Další variace na řepný tataráček

Je sezona řepy a tak jsem se rozhodl připravit další variaci na dříve zveřejněný tataráček. Řepu doporučuji ugrilovat dne předem a nechat ji přirozeně vychladnout. Druhý den pak jen stačí mít připravené všechny suroviny a vlastní příprava je pak otázkou 10-15 minut. Doporučuji následně nechat tataráček 2-3 hodiny proležet v chladničce. Dobrou chuť!

Počet porcí: 
4
porce
Ingredience: 
MnožstvíJednotkyNázevPoznámka
6
kus
červená řepa
2 hodiny grilovaná na 200°C, vychlazená, nakrájená na malé kostičky
1
kus
červená cibule
nakrájená na malé kostičky
2
polévková lžíce
kapary
zcezené, větší nakrájet na malé kousky
4
kus
sterilované okurky
nakrájená na malé kostičky
2
polévková lžíce
bílý jogurt
1
polévková lžíce
balsamico ocet
1
polévková lžíce
extra panenský olivový olej
1
polévková lžíce
sojová omáčka
2
polévková lžíce
dijonská hořčice
sůl
čerstvě mletý pepř
10
dekagram
láska
Postup přípravy: 

Ugrilovanou vychladlou řepu oloupeme, nakrájíme na malé kostičky, přidáme kapary (ty velké nakrájíme na velikost kostiček řepy), červenou cibuli, okurky, řádně "na sucho" promícháme, přidáme všechny tekuté suroviny, opět promícháme a na závěr dochutíme solí a pepřem. Necháme 2-3 hodiny vychladnout a proležet a následně podáváme s opečeným chlebem. 

Doba na přípravu: 
15
Doba vaření: 
120
Kategorie receptu: 
Zdroj: 
vlastní variace
Obrázek uživatele Martin Novotný

O autorovi

"Duchovní otec" projektu, bio-hacker2, gastronaut, nutrarián, zdravotní detektiv, infovor, blázen do fitness/OCR.

„Starejte se dobře o své tělo. Je to jediné místo, ve kterém musíte žít.“ Jim Rohn