hovězí

Skořicové dušené hovězí s pomerančovou gremolatou

Tento recept pochází z dílny našich oblíbených autorů, Melissy a Dallase Joulwanových a protože včera vyšla jejich první kuchařka "Dobře živeni" i v českém jazyce (rychlý příspěvěk o jejich knihách vydáme ještě dnes), využíváme této příležitosti, abychom tuto událost oslavili ;-) Recept nepatří mezi nejjednodušší (pozor, v kuchařce najdete i spoustu skutečně rychlých receptů!), ale pokud například čekáte na oběd návštěvu a chcete je ohromit něčím pro gurmánské jazýčky, pak je tento recept ten pravý!!!

Kategorie receptu: 
Doba na přípravu: 
30
Doba vaření: 
90

BIO skotská vejce

Tuto delikatesu si doma může připravit každý, kdo má přístup ke kvalitním surovinám - vejcím z volného chovu (v dnešní době, s farmářskými trhy na "každém rohu", ne až tak sci-fi záležitost) a hovězímu masu z kusů dobytka chovaných čistě na pastvě (tzv. grass-fed dobytek, resp. grass-fed maso). To je o poznání větší problém - hustota farmářů vyznávajících tento způsob chovu je v rámci ČR poměrně malá a díky specifikům masných plemen skotu, který je pro tyto účely chovu nejlepší, jsou pro chov vhodné konkrétní oblasti s vhodnými (klimatickými) podmínkami.

Kategorie receptu: 
Doba na přípravu: 
15
Doba vaření: 
20