-
Zveřejnil:
Veronika Novotná - Komentáře: 0

Okurková šťáva pomáhá snížit tělesnou teplotu, je velmi zásadotvorná a účinná při odstraňování krystalků kyseliny močové z kloubů, stejně jako se to stává u dny. Při pití této šťávy může dojít k mírné bolesti - to se stává při odstraňování starých toxinů. Celer a zázvor pomáhá v průběhu čištění snížit záněty. Jde o perfektní propojení!
Tento nápoj může být v teplejších dnech velmi osvěžující. Ale i v době, kdy začíná jaro, můžeme tělu dopřát jakousi úlevu v případě, že máme sklon k popsanému usazování kyseliny močové v kloubech.
Množství | Jednotky | Název | Poznámka |
---|---|---|---|
1 | kus | salátová okurka | středně velká |
řapíkatý celer | 2 stonky | ||
citron | plátek | ||
kořen mladého zázvoru | 2,5 cm | ||
10 | dekagram | láska |
Všechny suroviny odšťavníme. Do skleničky s výsledným nápojem přidáme plátek citronu.
I pro čtenáře, kteří uvedenými obtížemi netrpí, bych ráda uvedla, že okurka obsahuje velké množství vody (asi 96%), která je přirozeně destilovaná, a tím může být její kvalita často lepší než kvalita obyčejné vody.
V její slupce najdeme vysoké množství vitaminu A, proto bychom ji neměli loupat.
Okurka také obsahuje zásadotvorné minerály a je vynikajícím zdroj antioxidantů (vitaminu C a A), kyseliny listové, manganu, molybdenu, draslíku, křemíku, síry,
i menší množství vitaminů B-komplexu, sodíku, vápníku a fosforu.
Tak neváhejte a někdy tento nápoj vyzkoušejte :-)
Dobrou chuť!
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.