-
Zveřejnil:
Veronika Novotná - Komentáře: 0
I když je část surovin tepelně upravená, je tento salát velmi lehký (na zažívání), zasytí vás a dodá velké množství živin - vitamínů, minerálů, přírodních nitrátů pro zdraví vašeho srdce a zdravých tuků z avokáda a olivového oleje. Zkuste jej a zamilujete si ho ;-)
Množství | Jednotky | Název | Poznámka |
---|---|---|---|
4 | kus | červená řepa | čerstvá |
3 | polévková lžíce | extra panenský olivový olej | |
2 | polévková lžíce | červený vinný ocet | |
0.5 | kávová lžička | směs italského koření | |
0.25 | kávová lžička | sůl | |
čerstvě mletý černý pepř | špetka | ||
2 | polévková lžíce | pomerančová kůra | |
2 | polévková lžíce | pomerančová šťáva | |
2 | kus | avokádo | zralé |
0.3 | šálek | čerstvý koriandr | jemně nasekaný |
0.3 | šálek | feta sýr | volitelně |
10 | dekagram | láska |
Předehřejte troubu na 180°C. Červenou řepu důkladně omyjte (pokud má nevzhlednou slupku, pak ji oloupejte) a nakrájejte na srpečky o tlouštce cca 3-5 mm. Smíchejte nakrájenou řepu s 1 lžící olivového oleje, italskými bylinkami, 1 lžící octa, trochou soli a pepře a pečte na pečícím papíru po dobu cca 45 minut - řepa by měla být "al dente". Nechejte vychladnout. Smíchejte pomerančovou kůru s pomerančovou šťávou, 2 lžícemi olivového oleje, lžící octa, osolte a opepřete. Avokádo vypeckujte, nakrájejte na srpečky. Na talíře připravte část pečené řepy, srpečky avokáda, zalijte připraveným pomerančovým octem a na závěr posypejte pomerančovou kůrou, jemně nasekaným koriandrem, popř. trochou rozdrobené fety.
Dobrou chuť!
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.