Tuřínová polévka

Ředkev vodnice neboli tuřín se pomalu ale jistě vrací na pulty našich prodejen a tak proč si z ní nepřipravit netradíční polévku ;-) Netradiční nejenom využitím této ředkve, ale i kombinací s batátem a hruškami!

Počet porcí: 
4
porce
Ingredience: 
MnožstvíJednotkyNázevPoznámka
1
kus
tuřín
oloupaný, nahrubo nakrájený
1
kus
batát (sladká brambora)
oloupaný, nahrubo nakrájený
2
kus
hruška
odjádřincované, nahrubo nakrájené
2
kus
jarní cibulka
najemno nakrájená
4
šálek
kuřecí vývar
0.5
polévková lžíce
curry
0.25
šálek
kokosové mléko
1
polévková lžíce
extra panenský olivový olej
sůl
pepř
pažitka
10
dekagram
láska
Postup přípravy: 

Na pánvi s olivovým olejem osmahněte na mírném plameni jarní cibulku (2-3 minuty), přidejte tuřín, batát a hrušky a duste 5 minut. Přilijte vývar a uveďte opět k varu. Přiklopte a pod pokličkou duste 20-25 minut. Tyčovým mixérem rozmixujte, přidejte curry, sůl a pepř, přendejte na talíře a ozdobte nasekanou pažitkou.

Dobrou chuť!

Doba na přípravu: 
20
Doba vaření: 
30
Kategorie receptu: 
Zdroj: 
http://paleoleap.com/
Obrázek uživatele Martin Novotný

O autorovi

"Duchovní otec" projektu, bio-hacker2, gastronaut, nutrarián, zdravotní detektiv, infovor, blázen do fitness/OCR.

„Starejte se dobře o své tělo. Je to jediné místo, ve kterém musíte žít.“ Jim Rohn