-
Zveřejnil:
Martin Novotný - Komentáře: 0
Ředkev vodnice neboli tuřín se pomalu ale jistě vrací na pulty našich prodejen a tak proč si z ní nepřipravit netradíční polévku ;-) Netradiční nejenom využitím této ředkve, ale i kombinací s batátem a hruškami!
Počet porcí:
4
porce
Ingredience:
Množství | Jednotky | Název | Poznámka |
---|---|---|---|
1 | kus | tuřín | oloupaný, nahrubo nakrájený |
1 | kus | batát (sladká brambora) | oloupaný, nahrubo nakrájený |
2 | kus | hruška | odjádřincované, nahrubo nakrájené |
2 | kus | jarní cibulka | najemno nakrájená |
4 | šálek | kuřecí vývar | |
0.5 | polévková lžíce | curry | |
0.25 | šálek | kokosové mléko | |
1 | polévková lžíce | extra panenský olivový olej | |
sůl | |||
pepř | |||
pažitka | |||
10 | dekagram | láska |
Postup přípravy:
Na pánvi s olivovým olejem osmahněte na mírném plameni jarní cibulku (2-3 minuty), přidejte tuřín, batát a hrušky a duste 5 minut. Přilijte vývar a uveďte opět k varu. Přiklopte a pod pokličkou duste 20-25 minut. Tyčovým mixérem rozmixujte, přidejte curry, sůl a pepř, přendejte na talíře a ozdobte nasekanou pažitkou.
Dobrou chuť!
Doba na přípravu:
20
Doba vaření:
30
Kategorie receptu:
Zdroj:
http://paleoleap.com/
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.