kakao

Mikrobiom a čokoláda aneb jak udělat dobré zdravým

Studií podporujících zdravotní aspekt naší obsese kvalitní čokoládou je spousta - těm financovaným státními institucemi zemí, které jsou na vývozu čokolády zainteresované (klinické testy přicházející ze země Helvétského kříže) se dá s určitým nadhledem věřit. Těm financovaným čokoládovými korporacemi již méně.

Kategorie: 

Kakaové boby, božská to mana

Máte rádi kvalitní tmavou čokoládu? Pak jste možná ochutnali i kakaové boby a pokud ne, tak vaše chuťové pohárky ochuzujete o úžasnou zkušenost! Díky tomu, že kakaové boby neprošly procesem zpracování, ty nepražené žádným, ty pražené pak minimálním, zdravotní účinky zobání kakaových bobů jsou ještě výraznější, než u pravidelné konzumace kvalitní tmavé čokolády! A tak podobně jako u kávy se boby liší dle intenzity pražení a místa sběru.

Kategorie: