mléko

Mléko a mléčné produkty II.: způsobuje jeho konzumace rakovinu?

V dnešním pokračování třídílné série bych se rád věnoval konkrétním studiím a zároveň jednomu z argumentů odpůrců konzumace mléka a mléčných produktů naznačujícím, že právě mléko může být jedním ze “spouštěčů” rakoviny. I když nebude závěr stoprocentně zamítavý anni potvrzující tuto hypotézu, věřím, že vnese trochu světla do této diskuze a vy sami si na celou problematiku uděláte vlastní názor.

 

Kategorie: 

Mléko a mléčné produkty I.: zdraví kostí a intolerance

Tento článek jsem připravoval dlouho. Déle, než některé jiné. Důvod je nasnadě. Sami jsme konzumenty a propagátory KVALITNÍCH mléčných produktů a jakýkoliv plošně negativní závěr by mne samotného rozesmutnil. A protože jsem si dal s hromaděním studií skutečně práci, rozhodl jsem se článek rozdělit na tři části a v nich postupně rozbít mýty, které mezi lidmi kolují. V této části se budu věnovat konzumaci mléka a produktů z něj na zdraví našich kostí a problému tzv.

Kategorie: 

Nadměrným pitím mléka k předčasné smrti!

Ano, ať se vám ten nadpis líbí nebo ne, vědci stále více přicházejí s dalšími důkazy, že to co se nám snaží Ministerstvo zdravotnictví a celý mlékárenský průmysl a jejich lobby naprogramovat do našeho podvědomí je holý nesmysl. A protože se to týká nejenom nás samotných (upřímně, pokud náhodou ve velkém nekonzumujete kávu v poměru 1:1 s UHT krabicovým mlékem, kolik toho mléka ve skutečnosti jako dospělí zkonzumujete, že?), ale především našich dětí, měli bychom se konečně ozvat!

Kategorie: 

6+3 důvody pro čerstvé "živé" mléko

Ano, mám na mysli mléko přímo od farmáře, nikoliv to "čerstvé", které můžete dnes zakoupit ve většině supermarketů v mnoha variantách. Mám na mysli mléko krav chovaných na pastvě, ne těch dokrmovaných kukuřicí a krmnými směsmi. Mám na mysli skutečně ŽIVÉ mléko, plné živin, plné chuti. Takové, ze kterého si doma bez problémů připravíte domácí jogurt nebo kefír, nesrovnatelný s těmi komerčně připravovanými. 

Kategorie: