Brokolicový pekáček s masem

S naším receptem navazuji na dnešní téma cílené na brokolici.  Ano, ve světle našeho článku bych měla vybrat recept, kde se brokolice upravuje šetrněji. Mám však zato, že v této námi vyzkoušené podobě je určená nejen těm, kteří brokolici milují, ale i těm, kteří jsou více zaměřeni na maso a zeleninu tolerují jako nutné zlo. Recept by vám mohl pomoci zlomit jistý druh odporu ke konzumaci brokolice i u dětí. Nestojí to za zkoušku?

Počet porcí: 
4
porce
Ingredience: 
MnožstvíJednotkyNázevPoznámka
0.5
kilogram
brokolice
čerstvá
0.5
kilogram
kuřecí prsa
nebo krůtí maso
200
gram
smetana na vaření
1
šálek
sýr
strouhaný - čedar, gouda nebo parmezán
1
šálek
kuřecí vývar
možno i bujón z kostky (bez glutamanu!)
2
polévková lžíce
ghee
nebo kokosový olej
kurkuma
co vydržíte ;-)
Postup přípravy: 

Nejprve krátce osmahneme na ghee pokrájené kousky masa. Poté smícháme s kousky brokolice v pekáčku. Smícháme dohromady smetanu a vývar a zalijeme směs v pekáčku.Posypeme zvoleným druhem sýra a necháme zapéct v troubě zhruba 25 minut při teplotě 200°C.
Není nutné dosolovat kvůli obsahu soli ve vývaru a v sýru.

Podáváme s rýží nebo brambory.

Doba na přípravu: 
15
Doba vaření: 
25
Kategorie receptu: 
Zdroj: 
vlastní
Obrázek uživatele Veronika Novotná

O autorovi

Výživová poradkyně se zaměřením na výživové i zdravotní potíže u dětí, dospělých i seniorů. 

"Nechť strava je tvojí medicínou." Hippokratés