-
Zveřejnil:
Martin Novotný - Komentáře: 0

Dýňová sezona je stále v plném proudu a protože dýně patří mezi zeleninu, kterou lze zpracovat i na sladko, jsme zde s jednoduchým receptem na lahodné muffiny za využití další "sladké" zeleniny - mrkve. To celé "okořeněno" alá perníčky ;-)
Množství | Jednotky | Název | Poznámka |
---|---|---|---|
2 | šálek | dýňové pyré | |
2 | kus | mrkev | |
1 | šálek | mandle | |
0.5 | šálek | hrozinky | |
5 | kus | vejce | |
2 | polévková lžíce | ghee | nebo máslo |
1 | polévková lžíce | skořice | mletá |
1 | kávová lžička | kardamon | mletý |
0.25 | kávová lžička | zázvor | mletý |
10 | dekagram | láska |
Madle v mixéru rozmixujte na mouku. Dýni oloupejte, vydlabejte, nakrájejte na kostky a ty uvařte v páře - 15 minut bude dostačujících. Nechejte zchladnout na pokojovou teplotu a následně tyčovým mixérem rozmixujte na pyré. Hrozinky zalejte vařící vodou a nechejte 15-30 minut bobtnat, následně vodu z nich slijte a v mixéru je rozmixujte na hustou kaši. Smíchejte pyré s mandlovou moukou, hrozinkovou kaší, jemně nastrouhanou mrkví, 5 žloutky, 2 lžícemi ve vodní lázní rozpuštěného ghee či másla, přidejte všechno koření a nakonec lehce vmíchejte sníh z 5 bílků. Plňte do muffinových košíčků či formy a pečte v troubě při 180°C po dobu 15 minut, resp. do zhnědnutí.
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.