-
Zveřejnil:
Veronika Novotná - Komentáře: 0
Dýně jsou v našich obchodech stále k dostání, kapusta jakbysmet a quinoa se na regálech objevuje čím dál tím častěji - proč si tedy neudělat tento lahodný salát hned z několika superpotravin?
Množství | Jednotky | Název | Poznámka |
---|---|---|---|
1 | kus | zelená dýně Hokaido (kabocha) | nebo máslová dýně |
1.5 | šálek | quinoa | předem uvařená |
2 | šálek | kapusta | omytá, s odstraněnými tuhými středy, nakrájená na proužky |
4 | polévková lžíce | extra panenský olivový olej | |
1 | kus | jablko | červená, sladší odrůda, odjádřincované, nakrájené na tenké srpečky |
0.25 | šálek | dýňová semínka | |
0.25 | šálek | jablečný ocet | nefiltrovaný, bio |
0.5 | kávová lžička | sůl | |
1 | polévková lžíce | dijonská hořčice | |
1 | kávová lžička | med | co nejkvalitnější, ideálně Manuka |
10 | dekagram | láska |
Troubu předehřejte na 180°C. Pekáček vyložte papírem na pečení. Podaří-li se vám sehnat dýni s nepříliš tuhou slupkou, opláchněte si, rozpulte, vydlabejte měkkou část a dýni nakrájejte na 0,5 až 1 cm tenké srpečky. Je-li dýně větší s tužší slupkou, nejprve ji rozkrojte, vydlabejte měkkou část, dýni nakrájejte na menší kousky, z těch nožem odstraňte tuhou slupku a zbylou část následně nakrájejte na srpečky. Kousky dýně přeneste do větší mísy, přidejte k nim 2 polévkové lžíce oleje, přemístněte na pečící plech s papírem, posypejte čtvrt lžičkou soli a pečte 20 minut z každé strany (po 20 minutách kousky otočte). Odložte a nechejte vychladnout.
V misce našlehejte jablečný ocet, čtvrt lžičky soli, dijonskou hořčici, med a dvě lžíce oleje. Tuto zálivku přelijte do větší mísy, přidejte uvařenou quinou, kapustu a jemně promíchejte. Poté přidejte upečenou dýni, kousky jablek a dýňová semínka.
Podávejte při pokojové teplotě.
Dobrou chuť!
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.