Horchata

Horchata je stálicí v mexické kuchyni a jde o velmi populární letní nápoj. Je sladký, příjemně ochucený skořicí a lze ho lehce připravit doma. Nápoj udrží vaši hydrataci na správné úrovni.
Pravda je, že horchata se vyskytuje v různých variantách. Můžete třeba zkusit přidat mandle nebo ho připravit z tygřích oříšků, o kterých jsme již psali (http://vyvazenezdravi.cz/tygri-orechy-horchata-chufli).

Počet porcí: 
1
porce
Ingredience: 
MnožstvíJednotkyNázevPoznámka
2
šálek
rýže
dlouhozrnná bílá nebo hnědá
2
kus
skořice
4
šálek
voda
0.5
šálek
med
množství může být i menší
1
kávová lžička
vanilkový extrakt
10
dekagram
láska
Postup přípravy: 

Rozemelte rýži a skořici v kávovém mlýnku nebo v mixéru s vysokými otáčkami.
Obě mleté suroviny smíchejte s vodou v zavařovací sklenici (nebo jiné vhodné nádobě) a přikrejte. Nechte směs uležet přes noc.
Ráno vezměte sklenici a obsah několikrát dobře protřepejte. Poté přelejte vzniklou tekutinu do jiné nádoby tak, aby v ní nezůstaly žádné zbytky rýže či skořice.
Přidejte med a vanilku - dobře promíchejte.
Kvalitní a chutnou vanilku najdete u našeho partnera: 
http://www.vanilkovyobchod.cz/vanilkovy-extrakt-prirodni-extrakt-z-vanil...
Vzniklý nápoj nechte vychladnout v lednici a podávejte.

Dobrou chuť!
 

Doba na přípravu: 
5
Doba vaření: 
0
Kategorie receptu: 
Zdroj: 
freshbitesdaily.com
Obrázek uživatele Veronika Novotná

O autorovi

Výživová poradkyně se zaměřením na výživové i zdravotní potíže u dětí, dospělých i seniorů. 

"Nechť strava je tvojí medicínou." Hippokratés