-
Zveřejnil:
Veronika Novotná - Komentáře: 0

Horchata je stálicí v mexické kuchyni a jde o velmi populární letní nápoj. Je sladký, příjemně ochucený skořicí a lze ho lehce připravit doma. Nápoj udrží vaši hydrataci na správné úrovni.
Pravda je, že horchata se vyskytuje v různých variantách. Můžete třeba zkusit přidat mandle nebo ho připravit z tygřích oříšků, o kterých jsme již psali (http://vyvazenezdravi.cz/tygri-orechy-horchata-chufli).
Množství | Jednotky | Název | Poznámka |
---|---|---|---|
2 | šálek | rýže | dlouhozrnná bílá nebo hnědá |
2 | kus | skořice | |
4 | šálek | voda | |
0.5 | šálek | med | množství může být i menší |
1 | kávová lžička | vanilkový extrakt | |
10 | dekagram | láska |
Rozemelte rýži a skořici v kávovém mlýnku nebo v mixéru s vysokými otáčkami.
Obě mleté suroviny smíchejte s vodou v zavařovací sklenici (nebo jiné vhodné nádobě) a přikrejte. Nechte směs uležet přes noc.
Ráno vezměte sklenici a obsah několikrát dobře protřepejte. Poté přelejte vzniklou tekutinu do jiné nádoby tak, aby v ní nezůstaly žádné zbytky rýže či skořice.
Přidejte med a vanilku - dobře promíchejte.
Kvalitní a chutnou vanilku najdete u našeho partnera:
http://www.vanilkovyobchod.cz/vanilkovy-extrakt-prirodni-extrakt-z-vanil...
Vzniklý nápoj nechte vychladnout v lednici a podávejte.
Dobrou chuť!
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.