-
Zveřejnil:
Martin Novotný - Komentáře: 0

Jednoduchý recept na alkoholický punč s douškou něčeho pro zdraví - jablečného octu ;-) Nepřehánějte to s množstvím - šálek na zahřátí plně postačí ;-)
Počet porcí:
5
porce
Ingredience:
Množství | Jednotky | Název | Poznámka |
---|---|---|---|
4 | šálek | jablečný cider | |
2 | polévková lžíce | jablečný ocet | bio, nefiltrovaný |
2 | polévková lžíce | javorový sirup nebo med | bio kvalita |
0.5 | kus | pomeranč | omytý v octové vodě |
1 | kávová lžička | hřebíček | |
2 | kus | skořice | celá, smotky |
1 | šálek | tmavý rum | pravý nebo i ten český ;-) |
10 | dekagram | láska |
Postup přípravy:
Ve velké pánvi smíchejte jablečný ocet, javorový sirup, hřebíček a kousky skořice, uveďte k varu a na mírném ohni míchejte přibližně 1 minutu míchejte. Přidejte cider a plátky nakrájeného pomeranče, snižte teplotu a nechejte "probublávat" dalších 5 minut. Odstraňte ze zdroje tepla, přilijte rum, přelijte do mísy na bowli a podávejte teplé v šálcích nebo hrníčcích.
Dobrou chuť!
Doba na přípravu:
5
Doba vaření:
10
Zdroj:
MindBodyGreen.com
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.