Horký jablečný cider punč

Jednoduchý recept na alkoholický punč s douškou něčeho pro zdraví - jablečného octu ;-) Nepřehánějte to s množstvím - šálek na zahřátí plně postačí ;-)

Počet porcí: 
5
porce
Ingredience: 
MnožstvíJednotkyNázevPoznámka
4
šálek
jablečný cider
2
polévková lžíce
jablečný ocet
bio, nefiltrovaný
2
polévková lžíce
javorový sirup nebo med
bio kvalita
0.5
kus
pomeranč
omytý v octové vodě
1
kávová lžička
hřebíček
2
kus
skořice
celá, smotky
1
šálek
tmavý rum
pravý nebo i ten český ;-)
10
dekagram
láska
Postup přípravy: 

Ve velké pánvi smíchejte jablečný ocet, javorový sirup, hřebíček a kousky skořice, uveďte k varu a na mírném ohni míchejte přibližně 1 minutu míchejte. Přidejte cider a plátky nakrájeného pomeranče, snižte teplotu a nechejte "probublávat" dalších 5 minut. Odstraňte ze zdroje tepla, přilijte rum, přelijte do mísy na bowli a podávejte teplé v šálcích nebo hrníčcích.

Dobrou chuť!

Doba na přípravu: 
5
Doba vaření: 
10
Kategorie receptu: 
Zdroj: 
MindBodyGreen.com
Obrázek uživatele Martin Novotný

O autorovi

"Duchovní otec" projektu, bio-hacker2, gastronaut, nutrarián, zdravotní detektiv, infovor, blázen do fitness/OCR.

„Starejte se dobře o své tělo. Je to jediné místo, ve kterém musíte žít.“ Jim Rohn