Kaše připravená přes noc

I když si ze surovin uděláte vrstvy, které budou na začátku ladit oku, stejně nakonec získáte jiný "výstup" - viz obrázek. Ale i přesto, že se suroviny propojí jde o velmi chutnou snídani. Navíc se v receptu propojí přínos ovesných vloček s bobulovinami a přes noc se stane kaše o dost sladší.  

Počet porcí: 
4
porce
Ingredience: 
MnožstvíJednotkyNázevPoznámka
2
šálek
ovesné vločky
2
šálek
mléka
kravské, kozí, ovčí, mandlové, rýžové,...
0.25
šálek
bílý jogurt
nebo vanilkový jogurt
2
šálek
bobuloviny
červené - maliny, jahody
1
šálek
borůvky
10
dekagram
láska
Postup přípravy: 

Mezi ostatní suroviny můžete přidat i kokos nebo nějaké ořechy. Sama se nikdy neubráním přidání oblíbených chia semínek :-)
Rozdělte všechny suroviny do 2-4 sklenic (dle jejich velikosti) a nechte v lednici po dobu 12 hodin! Ovesné vločky předem nevařte! Použijte jen vločky v suchém stavu. Vyzkoušejte i jiný druh vloček - např. pohankové, jáhlové nebo rýžové. Každé vločku vám přinesou trochu jiný užitek. 

Dobrou chuť!

Doba na přípravu: 
10
Doba vaření: 
0
Kategorie receptu: 
Zdroj: 
superhealthykids.com
Obrázek uživatele Veronika Novotná

O autorovi

Výživová poradkyně se zaměřením na výživové i zdravotní potíže u dětí, dospělých i seniorů. 

"Nechť strava je tvojí medicínou." Hippokratés