-
Zveřejnil:
Veronika Novotná - Komentáře: 0
Tuto lahodnou barvami hýřící mango salsu můžete konzumovat s čipsy nebo jako předkrm. Mango salsa vám také udělá službu jako příloha k masu, drůbeži či mořským plodům. Ideální je během léta ke grilovaným masům. Mango salsu si můžete udělat předem a nechat jí v chladu uležet.
Množství | Jednotky | Název | Poznámka |
---|---|---|---|
1 | kus | červená cibule | střední |
2 | kávová lžička | sůl | |
2 | kus | mango | zralé ale nepřezrálé |
1 | kus | oranžová paprika | |
3 | kus | jalapeños papričky | |
2 | kávová lžička | čerstvý koriandr | jemně sekaný |
1 | kus | šťáva z limetky | |
1 | kus | šťáva z pomeranče | |
1 | kávová lžička | mletý kmín | indický i český |
10 | dekagram | láska |
Nakrájejte velmi jemně červenou cibuli a posypte jí 2 lžícemi soli. Nechte odpočinout asi 10 minut.
Oloupejte mango a nakrájejte dužinu na malé kostičky.
Nakrájejte na jemno oranžovou papriku a papričky jalapeños. U papriček jalapeños odstraňte semena a dávkujte podle toho, zda budou salsu jíst i děti.
Smíchejte limetkový a pomerančový džus, sekaný koriandr a kmín.
Propláchněte odloženou cibuli teplou vodou.
Smíchejte všechny ingredience dohromady. Nechte alespoň hodinu vychladnout v chladničce a podávejte.
Dobrou chuť!
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.