Mango salsa

Tuto lahodnou barvami hýřící mango salsu můžete konzumovat s čipsy nebo jako předkrm. Mango salsa vám také udělá službu jako příloha k masu, drůbeži či mořským plodům. Ideální je během léta ke grilovaným masům. Mango salsu si můžete udělat předem a nechat jí v chladu uležet.  

Počet porcí: 
1
porce
Ingredience: 
MnožstvíJednotkyNázevPoznámka
1
kus
červená cibule
střední
2
kávová lžička
sůl
2
kus
mango
zralé ale nepřezrálé
1
kus
oranžová paprika
3
kus
jalapeños papričky
2
kávová lžička
čerstvý koriandr
jemně sekaný
1
kus
šťáva z limetky
1
kus
šťáva z pomeranče
1
kávová lžička
mletý kmín
indický i český
10
dekagram
láska
Postup přípravy: 

Nakrájejte velmi jemně červenou cibuli a posypte jí 2 lžícemi soli. Nechte odpočinout asi 10 minut.
Oloupejte mango a nakrájejte dužinu na malé kostičky. 
Nakrájejte na jemno oranžovou papriku a papričky jalapeños. U papriček jalapeños odstraňte semena a dávkujte podle toho, zda budou salsu jíst i děti. 
Smíchejte limetkový a pomerančový džus, sekaný koriandr a kmín.
Propláchněte odloženou cibuli teplou vodou.
Smíchejte všechny ingredience dohromady. Nechte alespoň hodinu vychladnout v chladničce a podávejte.

Dobrou chuť!

Doba na přípravu: 
12
Doba vaření: 
0
Zdroj: 
laylita.com
Obrázek uživatele Veronika Novotná

O autorovi

Výživová poradkyně se zaměřením na výživové i zdravotní potíže u dětí, dospělých i seniorů. 

"Nechť strava je tvojí medicínou." Hippokratés