Marocký čočkový salát

Přemýšlíte, co připravit k jídlu v okamžiku, kdy teploty ve stínu stoupají nad 30°C? Co takhle osvěžující čočkový salát inspirovaný marockou kuchyní? Všechny použité suroviny jsou lehce dostupné a salát máte hotový do 20-30 minut. Dobrou chuť ;-)

Počet porcí: 
8
porce
Ingredience: 
MnožstvíJednotkyNázevPoznámka
500
gram
čočka
možno použít hnědou, zelenou i černou
1
kus
řasa kombu
6
kus
rajčata
najemno nakrájená
1
kus
červená (holandská) paprika
najemno nakrájená
0.5
šálek
máta
čerstvá, jemně nasekaná
0.25
šálek
zelená petrželka
čerstvá, jemně nasekaná
2
kus
bobkový list
2
kus
červená cibule
najemno nakrájená
200
gram
feta sýr
nakrájený na kostičky
3
kus
stroužky česneku
propasírované se solí
2
kus
čerstvá šťáva z citrónu
2
kus
citrónová kůra
jemně nastrouhaná
6
polévková lžíce
extra panenský olivový olej
sůl
pepř
10
dekagram
láska
Postup přípravy: 

Čočku řádně propláchněte, zalijte dostatkem studené vody, vodu osolte, přidejte 2 bobkové listy a kombu řasu a na mírném plameni uvařte "al dente" (nerozvařit!). Z uvařené čočky odstraňte bobkový list a kombu řasu, vsypejte ji do cedníku a pod studenou vodou ji řádně propláchněte. Vsypejte do větší mísy. Přidejte najemno nakrájená rajčata, papriku, červenou cibuli, feta sýr, česnek propasírovaný s trochou soli, jemně nasekanou mátu a petrželku, kůru a šťávu ze 2 citronů, olivový olej a na závěr dochuťte solí a čerstvě namletým pepřem. V případě potřeby uložte do chladničky a nechejte odležet.

Dobrou chuť!

Doba na přípravu: 
10
Doba vaření: 
20
Kategorie receptu: 
Zdroj: 
vlastní
Obrázek uživatele Martin Novotný

O autorovi

"Duchovní otec" projektu, bio-hacker2, gastronaut, nutrarián, zdravotní detektiv, infovor, blázen do fitness/OCR.

„Starejte se dobře o své tělo. Je to jediné místo, ve kterém musíte žít.“ Jim Rohn