-
Zveřejnil:
Martin Novotný - Komentáře: 0
Přemýšlíte, co připravit k jídlu v okamžiku, kdy teploty ve stínu stoupají nad 30°C? Co takhle osvěžující čočkový salát inspirovaný marockou kuchyní? Všechny použité suroviny jsou lehce dostupné a salát máte hotový do 20-30 minut. Dobrou chuť ;-)
Množství | Jednotky | Název | Poznámka |
---|---|---|---|
500 | gram | čočka | možno použít hnědou, zelenou i černou |
1 | kus | řasa kombu | |
6 | kus | rajčata | najemno nakrájená |
1 | kus | červená (holandská) paprika | najemno nakrájená |
0.5 | šálek | máta | čerstvá, jemně nasekaná |
0.25 | šálek | zelená petrželka | čerstvá, jemně nasekaná |
2 | kus | bobkový list | |
2 | kus | červená cibule | najemno nakrájená |
200 | gram | feta sýr | nakrájený na kostičky |
3 | kus | stroužky česneku | propasírované se solí |
2 | kus | čerstvá šťáva z citrónu | |
2 | kus | citrónová kůra | jemně nastrouhaná |
6 | polévková lžíce | extra panenský olivový olej | |
sůl | |||
pepř | |||
10 | dekagram | láska |
Čočku řádně propláchněte, zalijte dostatkem studené vody, vodu osolte, přidejte 2 bobkové listy a kombu řasu a na mírném plameni uvařte "al dente" (nerozvařit!). Z uvařené čočky odstraňte bobkový list a kombu řasu, vsypejte ji do cedníku a pod studenou vodou ji řádně propláchněte. Vsypejte do větší mísy. Přidejte najemno nakrájená rajčata, papriku, červenou cibuli, feta sýr, česnek propasírovaný s trochou soli, jemně nasekanou mátu a petrželku, kůru a šťávu ze 2 citronů, olivový olej a na závěr dochuťte solí a čerstvě namletým pepřem. V případě potřeby uložte do chladničky a nechejte odležet.
Dobrou chuť!
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.