-
Zveřejnil:
Veronika Novotná - Komentáře: 0
Smetánky lékařské jsou plné louky a tak proč si nepřipravit jako chutný salát? Tento je možná složitější na přípravu, ale výsledek stojí za to! A čím jsou listy pampelišky prospěšné? Přečtěte si dnešní článek věnovaný právě těmto nahořklým listům zde - http://www.vyvazenezdravi.cz/lekarna-za-humny-smetanka-lekarska ;-)
Množství | Jednotky | Název | Poznámka |
---|---|---|---|
300 | gram | listy mladé smetánky lékařské | |
0.5 | kávová lžička | himalájská sůl | |
3 | kus | česnek | 3 stroužky, nakrájené na plátky |
1 | polévková lžíce | sezamový olej | |
1 | kávová lžička | jablečný ocet | nefiltrovaný |
čerstvě mletý černý pepř | dle chuti | ||
konopná semínka | volitelně | ||
3 | kus | cherry rajčátka | půlená |
2 | šálek | makadamia oříšky | |
1 | kávová lžička | himalájská sůl | |
0.5 | kus | citron | šťáva z půlky citronu |
0.5 | šálek | voda | |
0.3 | šálek | sušená rajčata | nakládaná v oleji, scezená |
3 | polévková lžíce | drožďové vločky | |
10 | dekagram | láska |
Listy smetánky pořádně omyjte, osušte a nakrájejte na 1-1,5 cm proužky. V míse "promasírujte" se solí. Plátky česneku zalijte na pánvi trochou vody a za stálého míchání nechte vodu odpařit. Odstavte v okamžiku, kdy česnek začne hnědnout. Přemístněte jej do misky, přidejte olej a ocet a důkladně promíchejte. Zálivkou přelijte smetánkové listy a opětovně "vmasírujte". Opepřete a popř. ozdobte rajčátky a posypejte konopnými semínky.
Jako další si připravte "makadamiový sýr" - všechny zbylé přísady (makadamia oříšky, sušená rajčata, vodu, citronovou šťávu, sůl a drožďové vločky) vložte do mixéru a na vysoké obrátky umixujte. "Sýr" by měl mít texturu ricotta sýru. Na jednotlivé porce salátu přidejte jednu polévkovou lžíci sýru. Z uvedených množství jej připravíte necelé 2 šálky, takže zbytek uzavřete do nádoby v chladničce - vydrží v ní přibližně týden.
Dobrou chuť!
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.