-
Zveřejnil:
Veronika Novotná - Komentáře: 0

Tento recept kombinuje všechny tři makroživiny, tuk, bílkoviny i uhlohydráty a díky přítomnosti batátů, jejichž škroby jen velmi pomalu zdvihají glykemickou křivku, je toto jídlo vhodné jak pro diabetiky, tak i pro ty, kteří mají na cukrovku takříkajíc zaděláno. A kombinuje v sobě chuti, které byste asi sami nevyzkoušeli ;-)
Počet porcí:
4
porce
Ingredience:
Množství | Jednotky | Název | Poznámka |
---|---|---|---|
1 | kilogram | krůtí maso | mleté |
2 | polévková lžíce | kokosový olej | |
sůl | |||
mletý pepř | |||
2 | polévková lžíce | koření na drůbež | |
1.25 | kilogram | batáty (sladké brambory) | |
1 | kus | cibule | |
2 | kus | mrkev | |
4 | polévková lžíce | ghee | |
2 | polévková lžíce | amarantová mouka | nebo např. pohanková |
2 | šálek | kuřecí vývar | čerstvě připravený nebo z kostky bez glutamanu |
280 | gram | hrášek | zmražený |
1 | kus | banán | čím více zralý, tím lépe |
10 | dekagram | láska |
Postup přípravy:
- předehřejte troubu na 200°C
- v hrnci zahřejte 2 lžíce kokosového oleje, přidejte mleté krůtí maso, osolte, opepřete a přidejte koření na drůbež
- oloupané batáty v dalším hrnci zalijte vodou, přikryjte pokličkou a vařte do měkka, cca 12 minut
- v malé pánvičce rozehřejte ghee, vmíchejte mouku na zahuštění, zalijte kuřecím vývarem, osolte, opepřete a odstavte, aby omáčka zhoustla
- ze směsi krůtího masa s kořením slijte přebytečný tuk, vmíchejte omáčku, následně pak hrášek a odstavte
- slijte vodu z batátů, v hrnci rozpusťte 2 lžíce ghee, přidejte oloupaný banán, batáty a vše následně rozmačkejte šťouchačkou na brambory
- do zapékací misky rozprostřete směs masa s omáčkou, vše přikryjte směsí batátů s banánem, vložte do trouby a zapékejte 10 minut
Dobrou chuť!
Doba na přípravu:
15
Doba vaření:
45
Kategorie receptu:
Zdroj:
CivilizedCaveman.com
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.