Pečená máslová dýně s kapustou a madlovo-pekanovým parmezánem

Také u Vás pokračuje neustálé zásobování dýněmi z maminčiny zahrádky? Zkuste tento velmi chutný recept a nezapomeňte na mandlovo-pekanový parmezán! Nutriční droždí seženete ve prodejnách zdravé výživy a pokud ne, můžete zvolit pravý parmezán - obojí sice obsahuje přírodní glutamáty chemicky i svými účinky podobné bílému prášku přidávanému do jídel v čínské kuchyni, ale ta trocha ještě nikoho nezabila ;-) 

Počet porcí: 
4
porce
Ingredience: 
MnožstvíJednotkyNázevPoznámka
máslová dýně s kapustou
1
kilogram
máslová dýně
2
kus
česnek
2 hlavičky
3
polévková lžíce
zelená petrželka
0.5
polévková lžíce
extra panenský olivový olej
0.5
kávová lžička
sůl
1
šálek
kapusta
hrubě nasekaná
mandlovo-pekanový parmezán
0.25
šálek
madle
loupané
0.25
šálek
pekanové ořechy
1
polévková lžíce
nutriční droždí
1
kávová lžička
extra panenský olivový olej
sůl
špetka
Postup přípravy: 

1. Předehřejte troubu na 200°C a pekáček lehce vytřete olejem.

2. Dýni oloupejte, rozpulte, vydlabejte lžící všechna semena, nakrájejte na srpečky, ty následně na kostky o hraně cca 1.5 cm a ty přemístněte do pekáčku.

3. Přidejte propasírovaný česnek, nasekanou petrželku, zbytek oleje a sůl. Důkladně promíchejte.

4. Pekáček zakryjte poklicí a pečtě při 200°C přibližně 45 minut.

5. Smíchejte všechny přísady na mandlovo-pekanový parmezán a ve stolním mixéru rozmixujte - ne úplně do jemna; tak aby byly vidět kousky oříšků.

6. Po 45 minutách pečení dýně pekáček vyndejte z trouby, snižte teplotu na 180°C, vmíchejte nasekanou kapustu, zasypejte připraveným mandlovo-pekanovým parmezánem a pečte dalších 5-8 minut - oříšky v parmezánu by neměly být spálené!

Podávejte teplé jako hlavní chod. Dobrou chuť!

Doba na přípravu: 
25
Doba vaření: 
50
Kategorie receptu: 
Zdroj: 
Oh, She Glows!
Obrázek uživatele Martin Novotný

O autorovi

"Duchovní otec" projektu, bio-hacker2, gastronaut, nutrarián, zdravotní detektiv, infovor, blázen do fitness/OCR.

„Starejte se dobře o své tělo. Je to jediné místo, ve kterém musíte žít.“ Jim Rohn