-
Zveřejnil:
Martin Novotný - Komentáře: 0
Také u Vás pokračuje neustálé zásobování dýněmi z maminčiny zahrádky? Zkuste tento velmi chutný recept a nezapomeňte na mandlovo-pekanový parmezán! Nutriční droždí seženete ve prodejnách zdravé výživy a pokud ne, můžete zvolit pravý parmezán - obojí sice obsahuje přírodní glutamáty chemicky i svými účinky podobné bílému prášku přidávanému do jídel v čínské kuchyni, ale ta trocha ještě nikoho nezabila ;-)
Množství | Jednotky | Název | Poznámka |
---|---|---|---|
máslová dýně s kapustou | |||
1 | kilogram | máslová dýně | |
2 | kus | česnek | 2 hlavičky |
3 | polévková lžíce | zelená petrželka | |
0.5 | polévková lžíce | extra panenský olivový olej | |
0.5 | kávová lžička | sůl | |
1 | šálek | kapusta | hrubě nasekaná |
mandlovo-pekanový parmezán | |||
0.25 | šálek | madle | loupané |
0.25 | šálek | pekanové ořechy | |
1 | polévková lžíce | nutriční droždí | |
1 | kávová lžička | extra panenský olivový olej | |
sůl | špetka |
1. Předehřejte troubu na 200°C a pekáček lehce vytřete olejem.
2. Dýni oloupejte, rozpulte, vydlabejte lžící všechna semena, nakrájejte na srpečky, ty následně na kostky o hraně cca 1.5 cm a ty přemístněte do pekáčku.
3. Přidejte propasírovaný česnek, nasekanou petrželku, zbytek oleje a sůl. Důkladně promíchejte.
4. Pekáček zakryjte poklicí a pečtě při 200°C přibližně 45 minut.
5. Smíchejte všechny přísady na mandlovo-pekanový parmezán a ve stolním mixéru rozmixujte - ne úplně do jemna; tak aby byly vidět kousky oříšků.
6. Po 45 minutách pečení dýně pekáček vyndejte z trouby, snižte teplotu na 180°C, vmíchejte nasekanou kapustu, zasypejte připraveným mandlovo-pekanovým parmezánem a pečte dalších 5-8 minut - oříšky v parmezánu by neměly být spálené!
Podávejte teplé jako hlavní chod. Dobrou chuť!
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.