-
Zveřejnil:
Veronika Novotná - Komentáře: 0

V čase, kdy rostou cukíny jak zběsilé, je potřeba zařazovat jejich konzumaci co nejčastěji. Zvláště máte-li někoho z rodiny, kdo je pěstuje. Mnou akčně vymyšlené rychlé jídlo z cukíny dávám k dispozici ostatním:-)
Množství | Jednotky | Název | Poznámka |
---|---|---|---|
1 | kus | cuketa | středně velká |
20 | dekagram | anglická slanina | |
1 | kávová lžička | kurkuma | |
1 | kávová lžička | kari | |
1 | kávová lžička | vegeta bez glutamanu | |
černý sezam | |||
černé hořčičné semínko | |||
100 | gram | rýžové vločky | |
10 | dekagram | láska |
Slaninu nakrájíme na malé kousíčky a necháme vysmažit. Pak přidáme na menší kousky nakrájenou cukínu, kterou neloupeme. Volíme mladší cukínu, která nemá ani tuhou slupku ani velká semínka uvnitř. Je jedno, zda zvolíte zelenou či žlutou variantu cukíny. Zamícháme a krátce osmahneme. Při nedostatečném vysmažení tuku ze slaniny, přidáme trochu ghee. Předtím než směs přiklopíme, přidáme všechno koření. Dusíme krátce do měkka. Mezitím zalejeme rýžové vločky horkou vodou a necháme je odstát 5-7 minut. Jakmile je oboje hotovo, smícháme dohromady.
Není pak nutné dávat další přílohu a jídlo je bezlepkové!
Doporučuji nedržet se tolik daného množství, sama s tím mám problémy:-)
Zvyšujte či snižujte uvedená množství podle chuti či počtu strávníků!
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.