Pochoutka z cukety

V čase, kdy rostou cukíny jak zběsilé, je potřeba zařazovat jejich konzumaci co nejčastěji. Zvláště máte-li někoho z rodiny, kdo je pěstuje. Mnou akčně vymyšlené rychlé jídlo z cukíny dávám k dispozici ostatním:-)

Počet porcí: 
4
porce
Ingredience: 
MnožstvíJednotkyNázevPoznámka
1
kus
cuketa
středně velká
20
dekagram
anglická slanina
1
kávová lžička
kurkuma
1
kávová lžička
kari
1
kávová lžička
vegeta bez glutamanu
černý sezam
černé hořčičné semínko
100
gram
rýžové vločky
10
dekagram
láska
Postup přípravy: 

Slaninu nakrájíme na malé kousíčky a necháme vysmažit. Pak přidáme na menší kousky nakrájenou cukínu, kterou neloupeme. Volíme mladší cukínu, která nemá ani tuhou slupku ani velká semínka uvnitř. Je jedno, zda zvolíte zelenou či žlutou variantu cukíny. Zamícháme a krátce osmahneme. Při nedostatečném vysmažení tuku ze slaniny, přidáme trochu ghee. Předtím než směs přiklopíme, přidáme všechno koření. Dusíme krátce do měkka. Mezitím zalejeme rýžové vločky horkou vodou a necháme je odstát 5-7 minut. Jakmile je oboje hotovo, smícháme dohromady. 

Není pak nutné dávat další přílohu a jídlo je bezlepkové!

Doporučuji nedržet se tolik daného množství, sama s tím mám problémy:-) 
Zvyšujte či snižujte uvedená množství podle chuti či počtu strávníků!

Doba na přípravu: 
5
Doba vaření: 
20
Kategorie receptu: 
Zdroj: 
vlastní
Obrázek uživatele Veronika Novotná

O autorovi

Výživová poradkyně se zaměřením na výživové i zdravotní potíže u dětí, dospělých i seniorů. 

"Nechť strava je tvojí medicínou." Hippokratés