-
Zveřejnil:
Martin Novotný - Komentáře: 0
Přiznám se, že tento recept jsem vyzkoušel jen jednou, ale natolik mi učaroval, že si nedovolím v této předvánoční době jej nesdílet ;-) Všechny suroviny jsou i v našich končinách volně dostupné a díky velmi nízké teplotě "pečení" nedojde k degradaci účinných látek v dobrůtkách a tak k faktu, že tyhle kuličky strčí Ferrero Rocher hravě do kapsy, i svými účinky tvrdí jejich (můj) název ;-)
Množství | Jednotky | Název | Poznámka |
---|---|---|---|
1 | polévková lžíce | jádra hořkých meruňkových jader | |
1 | šálek | madle | |
1 | šálek | para ořechy | |
2 | polévková lžíce | lněné semínko | jemně namletá |
0.5 | šálek | goji | |
3 | polévková lžíce | extra panenský kokosový olej | |
3 | polévková lžíce | med | |
himalájská sůl | |||
10 | dekagram | láska |
Smíchejte všechny suché přísady s výjimkou goji a soli v mixéru a rozmixujte je na co nejjemněji. Přidejte goji a míchejte dalších cca 15 vteřin, aby se goji rozmělnily na malé kousky. Směs přesuňte do větší misky, zalijte kokosovým olejem rozpuštěným na pokojovou teplotu a medem a řádně rozmíchejte. Dochuťte solí dle potřeby/chuti.
Kávovou lžičkou oddělujte jednotlivé porce, ze kterých vytvoříte kuličky. Ty umístněte na pekáč s pečícím papírem a "pečte" při 46°C po dobu 120 minut - pokud nemáte k dispozici troubu s možností nastavení tak nízké teploty, zkuste sušičku (pokud jí máte...).
Nechejte vychladnout, přemístněte do vzduchotěsné nádoby a postupně konzumujte.
Dobrou chuť!
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.