recepty

"Granola" - super zdravá a bez lepku

Přemýšlíte nad tím, co dát vašim dětem ráno k snídani? Chcete, aby měly dostatek energie na celé dopoledne? Nechcete je vystavovat účinkům lepku a nadbytečnému množství cukrů? Pak zkuste tuto "granolu" ;-)

Kategorie receptu: 
Doba na přípravu: 
5
Doba vaření: 
0

Originál mexické guacamole

Jedna z výhod práce v mezinárodní firmě je možnost poznat různé kultury a i jejich národní pokrmy. A pokud pracujete ve firmě o 68 zaměstnancích ze 17 zemí a máte ve svém týmu třeba Mexičana (můj případ), pak se mimo jiné naučíte správně připravovat guacamole ;-) Popisovat chuť prostě nelze a zdravotní účinky avokáda i dalších přísad si můžete najít na našich stránkách, takže rovnou k receptu ;-)

Kategorie receptu: 
Doba na přípravu: 
15
Doba vaření: 
0

Restovaná růžičková kapusta & červená cibule

Tuto velmi jednoduchou přílohu můžete připravit za použití pouze 4 surovin.  Plusem je, že porce této pikantní kapusty dodá téměř denní dávku vitamínu C. Růžičková kapusta také obsahuje vitaminy skupiny B, vitamin E a K, draslík, vápník, hořčík, železo, fosfor, selen a kyselinu listovou!

Kategorie receptu: 
Doba na přípravu: 
5
Doba vaření: 
30

Kurkumové zlaté mléko - nápoj, který vám může změnit život

“Zlaté mléko” je skvělý, chutný a neuvěřitelně zdravý nápoj a především při konzumaci ve večerních hodinách je jeho přínos pro vaše zdraví úžasný!
Hlavní složkou tohoto receptu je kurkuma. Obsahuje kurkumin, polyfenol, který byl identifikován jako hlavní účinná složka. Kurkumin má více jak 150 léčebných užití. Je velmi silným antioxidantem, protizánětlivým a protirakovinným přípravkem. V kombinaci s černým pepřem se účinky kurkuminu ještě umocní. 

Další účinky kurkuminu:

Kategorie receptu: 
Doba na přípravu: 
5
Doba vaření: 
15

Hovězí po burgundsku

Tento recept jsme vyzkoušeli na popud pořadu ČT1 - Kouzelné bylinky. Jde o ne zcela běžnou a přitom velmi chutnou variantu úpravy hovězího masa. Volte raději maso přímo od farmáře, který chová krávy ve volném výběhu - chuť masa je výraznější, maso je šťavnatější a živin je v mase více.

Doba na přípravu: 
20
Doba vaření: 
120

Sladká rajčatová omáčka

Jsem velká milovnice rajčat. Všech jejich druhů. Mám pocit, že v  posledních letech objevím každý rok nový druh - jednou je to rajče žluté, podruhé temně fialové. Jakoby trh nabízel stále nové tvary a velikosti. Mezi mé nejoblíbenější bezesporu patří cherry rajčátka. Jsem opravdu ráda, že v tomto směru se ke mně přidal i můj mladší syn. Často sáhne po rajčeti, když má na něco chuť :-)
Překvapivý je pro mnoho lidí i fakt, že je rajče často řazeno mezi ovoce. Já mám s většinou kuchařů jasno - pro nás je to prostě zelenina.

Kategorie receptu: 
Doba na přípravu: 
30
Doba vaření: 
1200

Džus k nabuzení organismu

Je všeobecně známo, že snídaně je nejdůležitější jídlo dne. Ale je tu navíc možnost, jak nabudit váš metabolismus předtím, než si nalijete mléko do misky s cereáliemi.

Celou noc jste měli půst, a tak čistící nápoj pomůže odklidit toxiny a znovu hydratovat váš trávicí systém. Enzymy ze syrového ovoce a zeleniny nastartují váš metabolismus.

Kategorie receptu: 
Doba na přípravu: 
5
Doba vaření: 
1

Koláč s červenou řepou a kozím sýrem

Miluji červenou řepu v jakékoli formě a o všech kozích sýrech ani nemluvím. Tudíž mi kombinace obou přijde nadpozemsky chutná. Jasně, je tu pár zarputilců, kteří mají něco proti kozím výrobkům. To nebudeme rozebírat… My ostatní si vyhrneme rukávy a zkusíme vyrobit tento chutný koláč :-)
Ale dobrá, mohou se zapojit i ostatní a nahradit kozí sýr třeba fetou, mascarpone nebo ricottou. 
Připravme se na to, že tento recept nepatří mezi rychlé a není určen kuchařům začátečníkům ;-)

Kategorie receptu: 
Doba na přípravu: 
70
Doba vaření: 
125

Jednoduchý okurkový salát

S okurkovým salátem nikdy nepřijdete nevhod. Nyní stále ještě můžete využít okurky z vlastní či babiččiny zahrádky. Nákup okurek v obchodech, který je vlastně celoroční, umožňuje přípravu tohoto salátu kdykoli během roku.

Kategorie receptu: 
Doba na přípravu: 
10
Doba vaření: 
0