Salát z červené řepy

K dnešnímu článku zařazujeme tématicky recept na salát z červené řepy ;-) Příprava je právě díky červené řepě o trochu delší, ale výsledek stojí za to ;-) 

Počet porcí: 
8
porce
Ingredience: 
MnožstvíJednotkyNázevPoznámka
6
kus
červená řepa
oloupaná, naplátkovaná
0.25
šálek
olivový olej
extra panenský - na řepu před pečením
250
gram
špenát
čerstvý, listový baby špenát
2
kus
rajče
nakrájené
2
kus
avokádo
oloupané, vypeckované, nakrájené
0.5
kus
červená cibule
najemno nakrájená
150
gram
feta sýr
nadrobený
0.5
šálek
balsamico ocet
0.5
olivový olej
extra panenský - na dresink
1
polévková lžíce
dijonská hořčice
sůl
pepř
10
dekagram
láska
Postup přípravy: 

Předehřejte troubu na 180°C. Naplátkovanou řepu vložte do mísy, zalejte 1/4 šálkem olivového oleje, osolte a opepřete. Do středu 2-3 kusů alobalových fólií (cca 20x20cm) rozdělte mix z mísy, přeložte rohy a vytvořte z nich vzduchotěsně uzavřené balíčky. Ty přemístněte na pečící plech a v troubě pečte 1,5 hodiny. Balíčky otevřete a řepu nechte vychladnout a plátky nakrájejte na kostičky. Na talířích připravte lůžko z listů baby špenátu, na něj navrstvěte nakrájená rajčata, avokádo, následně pak řepu a vše posypte nadrobeným feta sýrem. V malé míse vyšlehejte půl hrnku balsamico octa s půl hrnkem olivového oleje a lžící dijonské hořčice a dresinkem vše na talířích zalijte.

Dobrou chuť!

Doba na přípravu: 
30
Doba vaření: 
90
Kategorie receptu: 
Zdroj: 
vlastní
Obrázek uživatele Veronika Novotná

O autorovi

Výživová poradkyně se zaměřením na výživové i zdravotní potíže u dětí, dospělých i seniorů. 

"Nechť strava je tvojí medicínou." Hippokratés