glukóza

Kokosový cukr - sladidlo budoucnosti?

Z mnoha našich předchozích článků již víte, že milujeme kokos. Vede jednoznačně kokosový olej. Obsahuje kyselinu laurovou, která má antivirální, antimikrobiální a imunitu posilující účinky. Účinná je i v boji proti některým typům rakoviny. K tomu přidejte námi tolik vyzdvihované triglyceridy se středně dlouhým řetězcem (MCT), které tělo dokáže využít jako zdroj energie namísto glukózy a je jasné, proč je právě kokosový olej naším favoritem. Stejné platí i pro kokosovou moučku i strouhaný kokos.

Kategorie: 

6 koření, které nezvýší hladinu cukru v krvi

Objevování všech zdravotních přínosů koření v naší kuchyňské skříňce může být docela zábavné. Často můžeme najít úlevu při použití nějakého koření v době nevolnosti, nadýmání nebo jiných zdravotních nepříjemností. Přidáte-li do jídla sladké koření, zvýrazní jeho chuť a sníží vaše pokušení přidat cukr. Tato koření mají navíc vlastnosti, které posílí vaše zdraví.  

 

Nové koření

Kategorie: 

Zákeřná fruktóza

Zdá se, že kolem tohoto cukru je spousta nejasností. Obecná domněnka, že fruktóza je pro nás zdravá, protože pochází z ovoce, není zcela přesná. Do určité míry je to pravda. Fruktóza se ale nachází i v některých druzích zeleniny a v medu.  

Kategorie: