máslo

3+3 důvody, proč zařadit máslo do jídelníčku - I. část

O našem vztahu ke konzumaci kvalitního másla naši čtenáři již vědí. A pokud nevědí, stálo by za zvážení podívat na na jeden z mých předchozích článků na téma Proč tloustneme, popř. na mou kritiku marketingové blamáže firmy Unilever.

Kategorie: 

Švédové, národ s progresivním přístupem ke stravě

Jedna rychlovka od našich serverských sousedů ;-) Jak jsme se již párkrát zmiňovali, Švédové jdou tak trochu "proti proudu".  Narozdíl od úředních šimlů na našem MZd názorově nezamrzli v šedesátých létech minulého století a pro své občany upravují výživová doporučení podle nejnovějších výzkumů. Vše začalo již kolem roku 2008 postupným odklonem od 50 let staré výživové pyramidy se základnou plnou "zdravých obilovin" a tuky na samé špici.

Kategorie: 

Pitevní protokol - Rama s máslem

 

To, že nás reklamy všeho druhu a všech formátů ovlivňují (vědomě i podvědomě) je fakt, se kterým se musíme smířit. Pokud by to neplatilo, velké korporace by neutrácely miliardy za televizní čas nebo za stránky velikosti A3 v hlavních denících a raději investovaly peníze jiným způsobem. Jedinou možností, jak se této "masáži" vyhnout, je zavřít se v nějaké jeskyni a žít jako poustevník...

Kategorie: