Zapečený pórek s rýží a sýrem

Už ani nevím, kde jsem si tento zdravý recept opsala. Je však chutný a jeho příprava nezabere mnoho času :-)

Počet porcí: 
3
porce
Ingredience: 
MnožstvíJednotkyNázevPoznámka
300
gram
pórek
omytý, krájený na kolečka
400
gram
rýže Natural
vařená / možno nahradit pohankou
30
gram
kokosový olej
200
gram
balkánský sýr
drobený či strouhaný
1
kus
vejce
Postup přípravy: 

Sama se každé jídlo snažím variantě ochutit podle vlastní aktuální chuti. Tady klidně přidám kurkumu (dávám všude, kam to jde) a římský kmín (má zvláštní příjemnou chuť). Obě koření mají navíc zahřívající schopnosti, což se nám v zimním období bude hodit. Kurkumu doporučuji přidat do hrnce při vaření rýže. 
Vezmeme vhodný zapékací pekáček a vymažeme ho olejem. Na dno nasypeme vařenou rýži v jedné vrstvě, pak přidáme vrstvu krájeného pórku (zde posypeme římským kmínem) a jako poslední vrstvu přidáme drobený balkánský sýr. Na závěr rozšleháme vejce s trochou vody a vše zalijeme. Pokapeme zbylým olejem a dáme zvolna zapéci do trouby. Podáváme se salátem z červené řepy → luxusní kombinace! 

Dobrou chuť!

 

Doba na přípravu: 
20
Doba vaření: 
20
Zdroj: 
vlastní
Obrázek uživatele Veronika Novotná

O autorovi

Výživová poradkyně se zaměřením na výživové i zdravotní potíže u dětí, dospělých i seniorů. 

"Nechť strava je tvojí medicínou." Hippokratés