Tipy

Další variace na řepný tataráček

Je sezona řepy a tak jsem se rozhodl připravit další variaci na dříve zveřejněný tataráček. Řepu doporučuji ugrilovat dne předem a nechat ji přirozeně vychladnout. Druhý den pak jen stačí mít připravené všechny suroviny a vlastní příprava je pak otázkou 10-15 minut. Doporučuji následně nechat tataráček 2-3 hodiny proležet v chladničce. Dobrou chuť!

Kategorie receptu: 
Doba na přípravu: 
15
Doba vaření: 
120

Pečená řepa s cizrnou, zátarem na jogurtovo-citronovém lůžku

Spotřeba červené řepy je v naší rodině extrémně vysoká a tak vždy uvítám nový recept, kterým bych rozšířil možnosti servírování této velmi zdravé zeleniny. Tentokrát jsem se nechal inspirovat receptem zveřejněným na stránkách Koření Sv. Antonína. I když tato plzeňská firma nenabízí koření v bio kvalitě (a já vím, co mi projde pod rukami ve zdánlivé bio kvalitě - koření plné pesticidů, plísní, s vysokým celkovým počtem mikroorganizmů, atp...), pravidelně u nich nakupuji - především ve směsích jsou nepřekonatelní!

Doba na přípravu: 
10
Doba vaření: 
30

Rajčatová polévka ála Jamie

Stává se vám poslední dobou, že přijedete ke známým/příbuzným a odjíždíte s plnou přepravkou rajčat? Letos byla úroda mimořádná (alespoň dle mé maminky...) a tak jste na tom možná podobně jako my. Saláty ála "šopák na 100+1 způsobů" jsou sice fajn, ale co si takhle připravit skutečně chutnou rajčatovou polévku? Já se nechal inspirovat receptem Jamieho Olivera - rajčatová polévka totiž není jen o rajčatech a zeleniny do ní přijde více, než si myslíte ;-)   

Kategorie receptu: 
Doba na přípravu: 
5
Doba vaření: 
45

Veganský raw tatarák

Nejsem sice vegan, ale tatarák z hovězího bych si nikdy nedal, pokud bych si nebyl 100% jistý, že maso pochází z ověřeného zdroje. Snad přijde vhod tento recept, kde si nemusíte se zdrojem masa dělat žádné starosti ;-) Základem tohoto raw veganského receptu jsou totiž marinované žampiony a marinovaná řepa. Ještě pár poznámek k vlastní přípravě - mix lněného semínka s vodou přidávejte až nakonec po lžících, vždy řádně promíchejte a zastavte se v okamžiku, kdy bude konzistence celého "tataráku" taková, jakou si přejete.

Doba na přípravu: 
40
Doba vaření: 
0

Hovězí "po thajsku"

Dlouho "pilovaný" recept ;-) Po pokusech a omylech ustálený na této verzi, která chutná nejenom rodině, ale i spoustě známých, kteří měli šanci tuto manu ochutnat. Jen pár drobností k přípravě. "Limetkové listy" pravděpodobně seženete, pokud se budete pídit po "curry listech" - já osobně je kupuji zmražené v SAPA areálu na Praze - Libuši (balení cca 50 listů vyjde na 50Kč).

Kategorie receptu: 
Doba na přípravu: 
10
Doba vaření: 
40

Stránky