fruktóza

Kokosový cukr - sladidlo budoucnosti?

Z mnoha našich předchozích článků již víte, že milujeme kokos. Vede jednoznačně kokosový olej. Obsahuje kyselinu laurovou, která má antivirální, antimikrobiální a imunitu posilující účinky. Účinná je i v boji proti některým typům rakoviny. K tomu přidejte námi tolik vyzdvihované triglyceridy se středně dlouhým řetězcem (MCT), které tělo dokáže využít jako zdroj energie namísto glukózy a je jasné, proč je právě kokosový olej naším favoritem. Stejné platí i pro kokosovou moučku i strouhaný kokos.

Kategorie: 

TOP10 “zdravých” potravin, které byste NIKDY neměli jíst, díl. I

Tentokrát přicházím s delším úvodem, aby všichni čtenáři pochopili důvod a záměr. Zároveň dnes ve stylu "méně je více" představím jen první díl - další budou brzy následovat :-)

Kategorie: 

Zákeřná fruktóza

Zdá se, že kolem tohoto cukru je spousta nejasností. Obecná domněnka, že fruktóza je pro nás zdravá, protože pochází z ovoce, není zcela přesná. Do určité míry je to pravda. Fruktóza se ale nachází i v některých druzích zeleniny a v medu.  

Kategorie: